Алматы облысының кәсіпкерлеріне «Алтын сапа» және «Ең үздік өнім Қазақстан» премияларына қатысу критерийлері мен оларды қалай алу жолдары туралы түсіндірілді.

Биылғы жылы іс-шараға шағын, орта және ірі бизнестің 40 өкілі қатысты. Олардың арасында өткен жылғы конкурстардың жеңімпаздары мен лауреаттары да бар. Олардың айтуынша, конкурстар жетістіктерді көрсетуге мүмкіндік береді және жаңа жеңістерге ынталандырады.

Оқыту барысында «Атамекен» Ұлттық кәсіпкерлер палатасының шағын және орта бизнесті дамыту департаментінің директоры орынбасары Салтанат Абдикаримова қатысушыларды конкурс өткізу тәртібімен және бағалау әдістемесімен таныстырды.

«Компанияларға бүкіл өндіріс қатарын емес, тек бір өнімнің маркасын ұсынуды кеңес береміз. Сондай-ақ, осы брендтің артықшылықтарын көрсету маңызды. Әлеуметтік маңыздылыққа және өнімнің сапасына ерекше назар аударылады», - деп атап өтті ол.

Биыл «Рыбпром» компаниясы тағы да ең үздік кәсіпорын атағына таласуды жоспарлап отыр. Екі жыл бұрын балық өңдеу кәсіпорны «Ең үздік өнім Қазақстан» республикалық конкурсында «Ең үздік тамақ өнімдері» номинациясында бірінші орынды жеңіп алған болатын.

«Көптеген адамдар бізден конкурсқа қалай жеңуге болатынын сұрайды. Құпия қарапайым: табандылықпен еңбек ету және менеджментті, өндірісті сапасын арттыру қажет. Биыл біз қазылар алқасына жаңа жетістіктерімізді ұсынғымыз келеді», - деп атап өтті «Алма Сарджанова», ТОО «Рыбпром» сапа бақылаушы менеджері.

Биыл «Ең үздік өнім Қазақстан» конкурсының аймақтық кезеңіне алғаш рет жеке білім беру мекемелері қатысуда. Мысалы, «Ашура» балабақшасы үшін бұл сапа мен менеджмент саласындағы алғашқы үлкен конкурс. Балабақша құрылтайшысы Гүлмира Хашимова айтқандай, қатысу компанияның нәтижелерін және бәсекеге қабілеттілігін талдауға мүмкіндік береді.

«Ең үздік өнім Қазақстан» конкурсының аймақтық кезеңі 23 маусымда Талдықорғанда өтеді. Бірінші орын алғандар республикалық кезеңге қатысып, 28-30 шілде 2017 жыл аралығында Астанада өтетін республикалық байқауға жолдама алады.